Rahan Valhe Puheenvuoroja maailman tärkeimmästä vaietusta asiasta

Raha on laiton sopimus

Tarkastellaan seuraavaksi rahaa lainopillisesta näkökulmasta. Raha ei nykyisin edusta mitään fyysistä hyödykettä, vaan se on pelkkä sopimus ja siten sen laillisuutta voidaan tarkastella sopimuslainsäädännön kautta. Tässä tarkastelussa tulee vastaan monia lainopillisia termejä, joilla varmasti on olemassa tarkka vastineensa suomen lakikielessä, mutta joita en tunne, joten selvitykseni tulee olemaan lainopillisesti epätäsmällinen, mutta uskoakseni silti ymmärrettävä.

 Kaikki raha syntyy pankkilainoista, joten pankkilaina on se sopimus jota meidän tulee tarkastella kun tarkastelemme rahaa, sillä sitä raha on: se on kaikki pelkkää pankkilainaa. Pankit haluavat uskotella, että ne lainaavat sinulle toisten asiakkaiden talletuksia kun ne myöntävät lainoja. Oletetaan hetki, että tämä olisi totta. Pankin tarkoitus on säilyttää sinun rahojasi, sen vuoksi olet ne sinne vienyt, että ne pysyisivät tallessa. Verrataan tätä sopimukseen varaston kanssa, jossa viet tavaroitasi säilytettäväksi varastoon, jotta ne pysyisivät tallessa. Jos varastonhoitaja lainaisi tavarasi eteenpäin heti kun olet poistunut ja alkaisi periä vuokraa sinun tavaroistasi, voisit nostaa häntä vastaan rikossyytteen väärinkäytöksestä – englannin kielessä ”tort” – koska hän olisi pettänyt luottamuksesi ja mahdollisesti hävittänyt tavarasi. Pankkitoiminnassa sen sijaan on jostain syystä hyväksyttävää, että rahasi lainataan pois jollekin toiselle ja hyöty tästä menee pankille.

Oikeasti pankit eivät kuitenkaan toimi näin, mistä tulemmekin toiseen laittomuuteen. Jotta sopimus olisi laillinen, kumpikaan osapuoli ei saa johtaa toista tietoisesti harhaan. Pari päivää sitten soitin pankkiin ja kysyin, mistä he saavat ne rahat, joita he lainaavat. Asiakaspalvelija vastasi heidän lainaavan toisten asiakkaiden talletuksia ja tässä kohtaa hän syyllistyi petokseen, joka määritellään seuraavasti: ”tosiasioiden virheellinen esittäminen, tapahtuipa se sanoin tai teoin, virheellisten tai harhaanjohtavien väitteiden kautta, tai salaamalla asianhaaroja, jotka olisi ollut syytä tuoda esiin, ja joiden tarkoituksena on johtaa toinen osapuoli harhaan ja saada hänet noudattamaan laitonta sopimusta…” Pankit eivät lainaa toisten asiakkaiden talletuksia. Vai oletko muka joskus kuullut ihmisestä, jonka rahat tilillä olisivat vähentyneet sen vuoksi, että pankki on lainannut ne eteenpäin tai ehkä olet joskus saanut pankista kirjeen, jossa kerrotaan, että osa rahoistasi ei ole tällä hetkellä käytössä?

Yhdysvaltalaisessa oikeusjutussa First National Bank of Montgomery vs. Daly vuonna 1964 mies nimeltä Jerome Daly nosti kanteen pankkiaan vastaan, kun pankki yritti periä hänen kotinsa sen jälkeen, kun Day ei ollut onnistunut lyhentämään 14 000$ asuntolainaansa. Daly perusti syytöksensä sopimuslain kohtaan ”consideration”, joka tarkoittaa sopijaosapuolten vaihtamaa asiaa eli pankkilainan tapauksessa olisi vaihdettu pankin rahat Dalyn lupaukseen maksaa nämä rahat korkoineen myöhemmin takaisin. Laillinen sopimus edellyttää, että molemmat sopijaosapuolet saavat jotain toiselta. Daly väitti, ettei pankki ollut antanut hänelle missään vaiheessa oikeaa rahaa ja siten hänenkään ei tarvitse pitää omaa osaansa sopimuksesta. Oikeusjuttu näytti aluksi toivottomalta tapaukselta, kunnes pankinjohtaja herra Morgan kutsuttiin todistajanaitioon. Kaikkien yllätykseksi herra Morgan myönsi, että pankki oli luonut lainaamansa 14000$ tyhjästä, ”out of thin air” ja että tämä oli aivan normaali pankkitoiminnan periaate. Hän myönsi, että hänen pankkinsa oli yhteistyössä Minneapoliksen keskuspankin kanssa luonut lainatun rahan silkalla kirjanpitotoimenpiteellä sillä hetkellä, kun laina oli myönnetty ja hän myös myönsi, ettei yksikään Yhdysvaltain laki tai asetus antanut hänelle oikeutta tehdä näin!

”It sounds fraud to me..” tuomari totesi ja valamiehistö oli samaa mieltä: Daly sai pitää kotinsa. Jutun tuomari kirjoitti pian tämän jälkeen lehtiartikkelin, jossa hän sanoi päätöksensä - joka oli täysin lainvoimainen – tarkoittavan, että kaikki asuntolainat ja kaikki muutkin lainat valtionvelkaa myöten ovat itseasiassa laittomia sopimuksia, jotka tulisi purkaa. Hän kehoitti jokaista amerikkalaista tutkimaan tätä asiaa tarkoin, sillä ”..for upon it hangs the question of freedom or slavery” eli siitä riippuu elämmekö vapaudessa vai orjuudessa. Pian tämän jälkeen tuomari kuitenkin kuoli myrkytyksen uhrina, eikä tämän vuoden 1964 oikeusjutun jälkeen muut tuomarit ole enää tuomineet samoin. Eräs tuomari jopa kerran totesi vastaavassa tapauksessa: ” We are not going behind that curtain!” eli ”Emme nyt aio kurkistaa sen verhon taakse!”

Eli pankkilaina ei ole pelkästään rahanväärennöstä, vaan se on myös petos ja laiton sopimus, sillä siinä pankki ei anna asiakkaalleen oikeaa rahaa. Pankkilaina on laiton sopimus myös sen vuoksi, että siinä lainaajan on mahdotonta täyttää omaa osaansa sopimuksesta. Pankit luovat kaiken rahan siten, että ne myöntävät lainoja, jotka kaikki kasvavat koko ajan korkoa. Korko on rahajärjestelmän ehdottomasti suurin epäkohta, sillä sen vuoksi ihmiset ovat pankeille aina enemmän velkaa kuin mitä on rahaa tämän velan maksamiseen. Pankit eivät luo koron osuutta järjestelmään, eikä sitä luo kukaan muukaan. Sitä ei ole olemassa! Keskuspankkiiri Bernard Lietaer selittää ongelman näin:

”Kun pankki myöntää sinulle 100 000$ asuntolainan, se luo lainan pääoman, jonka voit käyttää ja joka alkaa kiertää taloudessa. Pankki kuitenkin vaatii, että maksat takaisin 200 000$ seuraavan 20 vuoden aikana, mutta se ei luo tätä toista 100 000$ - eli koron osuutta. Sen sijaan pankki lähettää sinut kovaan maailmaan taistelemaan kaikkia muita vastaan, jotta voit saada haltuusi sen puuttuvan 100 000$.”

Kaikki tiedämme, että yksilön on mahdollista saada velkansa maksettua, jos hän vain menestyy tarpeeksi hyvin tässä kilpailussa rahasta, mutta kollektiivisesti kaikkien velkojen maksu on mahdotonta, sillä rahaa ei yksinkertaisesti ole olemassa tarpeeksi, jotta kaikki lainat voitaisiin maksaa takaisin korkoineen. Jos onnistut maksamaan velkasi, se tarkoittaa, että jonkun muun velka jäi pakostikin maksamatta. Tällä on lainopillisesti suuri merkitys, mutta sen sosiaalinen merkitys on vielä suurempi. Lietaer jatkaa:

”Ahneus ja kilpailu eivät ole kiinteä osa ihmisluonnetta… Ahneutta ja puutteen pelkoa itse asiassa jatkuvasti luodaan ja vahvistetaan käyttämällämme rahajärjestelmällä… Voimme selvästikin tuottaa enemmän kuin tarpeeksi ruokaa kaikille ja tässä maailmassa olisi selvästikin kaikille työtä tehtäväksi, mutta selvästikään meillä ei ole tarpeeksi rahaa niiden maksamiseen. Niukkuus on meidän kansallisissa valuutoissamme. Itse asiassa, keskuspankkien tehtävä on luoda ja ylläpitää rahan niukkuutta. Tämän suorana seurauksena meidän on pakko jatkuvasti taistella toinen toistamme vastaan, jotta voimme selviytyä.”

 

-Lähteenä Ellen Brown: Web of Debt

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Heikki Kosalainen

Teet hyödyllistä työtä, kun tiedotat asiasta. Itse koitan osoittaa aina lyhyesti, mitä IHAN TAVALLINEN SUOMALAINEN konkreettisesti ITSE hyötyy talousdemokratiasta. Mielestäni se on yleensä toimivin tapa saada uusia kiinnostuneita ja kannattajia.

+ Veronmaksajia ja yrittäjiä kiinnostaa tietenkin pienemmät verot, jolloin rahaa jää enemmän omalle perheelle.

+ Nuoria kiinnostaa se, etteivät he joudu maksamaan vanhempien ottamia julkisen sektorin velkoja.

+ Asunnonostajia kiinnostaa se, että ei tarvitse enää olla huolissaan asuntolainojen korkovaihteluista, vaan asuntojen korot pysyvät alhaisina ja muuttumattomina.

+ Vanhuksia kiinnostaa se, että julkisella sektorilla on riittävästi rahaa ihmisarvoiseen vanhustenhoitoon.

+ Poliitikkoja kiinnostaa se, että heidän ei tarvitse arvailla miten toimia oikein eri taloussuhdanteissa.

Talousdemokratiasta hyötyy jokainen suomalainen, paitsi pankkien suuromistajat, kuten Björn Walhroos ja pankkien korruptoimat poliitikot.

Jani Kuusela

Jo köyhä nasaretin mies (joka kaatoi muuten rahanlainaajien pöydän) totesi kuulemma: "Kun laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus."

Raha todella on laiton sopimus. Puhumattakaan juoksevasta korosta. Katson, että ainoa keino purkaa tuo sopimus, on palauttaa valta eliittijoukolta (nykypäivän kultasepät) takaisin kansalaisille (rahanlainaajat eli koronmaksajat).

Valta voi palautua kansalaisille vain kahdella tavalla. Joko kansalaiset äänestävät tulevissa vaaleissa suoran demokratian (eli sitovien kansanäänestysten) puolesta, tai sitten valta pitää palauttaa kansalaisille anarkian keinoin. Itse ajattelin kokeilla aluksi ensimmäistä vaihtoehtoa. Sen vuoksi kannatan Muutosta (http://muutos2011.fi/).

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Jani Kuusela, no mitä nämät talousdemokraatit sitte, eikös nekki ole vaihtoehto?

Jani Kuusela

Hilkka, vastasin ketjuun. Ja voidaan tehdä sinun kaupat eli Jani vaan=).

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Kiitos Jani ja kiitos, ko oikasit, mie se käsitin taas laillani ja tsemppiä kaikille uusille tuohreille raikkaille voimille!!

Jani Kuusela

Totta kai ovat. Ja hyvä vaihtoehto ovatkin. Tosin hekin tarvitsevat suoraa demokratiaa saadakseen omat ajatuksensa voimaan.

Vieras (nimimerkki)

Eikös Talousdemokraatit ole tarjonneet yhteistyötä, mutta teille ei kelnannut. Vai olenko ymmärtänyt väärin?

Marko Sihvonen

Muutokselle kelpaa kaikki jotka hyväksyvät suoran demokratian, sananvapauden ja kansalaisten edun, ei siis muita "vaateita" meidän puolelta joten TD:n kanssa voimme tehdä vaaliliiton, heti kun he haluavat:)

Se olisi hyvinkin suotavaa...auttaisi molempia...

Marko Sihvonen

Joten voimme jättää huoletta laittoman valtionvelkamme maksamatta, ja perustaa uuden valtiollisen keskuspankin.

Ihan oikeasti, poliittisen johtomme ottamia velkoja EI TARVITSE MAKSAA, se on petosta kaikki jolla eliitti meitä kiristää...

http://velkakello.fi/

TriPale (nimimerkki)

Hyvä Ville ja Österlundin Lars + kaikki muutkin aikamme suurimman kusetuksen paljastamiseksi töitä tekevät informaatikot.

Jo liian kauan meillä on ollut muka-tasa-arvo ja muka-yhdenvertaisuus.

Jo liian kauan meillä on ollut punkit, suolinkaiset, heisimadot ja muut loiset keskuudessamme ihmishahmoisina kuppaamassa. Näihin loisijoihin lukeutuvat nämä iät ajat enemmistön selkänahoissa roikkuneet narsistisen ahneet ja vallanhimoiset "mahtisuvut" ja heidän lukemattomat kyyristelijäkuhnuri alaisensa. Raha, raha, raha , mammona, mammona, mammona. Se ei ole kaikki mitä on, mutta kyynisyyden harmaat eminenssit aivopesevät meidät uskomaan että it´s all about money.

Tähän on sentään VAIHTOEHTONA talousdemokratia kansalaispalkkoineen.

Kannatan pyrkimyksiänne vaikkakin olen sitä mieltä että liiallinen fragmentointi suuntauksissa aiheuttaa toimimattomuutta toteutuksessa ja yleisessä toiminnassa. Kannatankin lähinnä sitä että pyritte tuomaan VAIHTOEHTOA Yksisilmäiseen kyklooppijärjestelmään, jota keskuspankkijärjestelmä ja lumeraha edustaa.

Ehkä meill joskus on parempi maailma, valmis se ei ole, paitsi hihhuliuskovaisuuden silmin. Kaikki kehittyy jos jarruttavia tekijöitä ei loputtomiin suvaita ja tätä hiekkaa rattaista on omalta osaltaan pyrkimyksenne poistamassa. Kehittyminen on elämän tarkoitus, ei jämähtäneisyys. HIENOA. VOIMIA JA KYLMÄPÄISYYTTÄ TAVOITTEESEENNE. Kunhan muistatte vielä mahdollisen positiivisen breakin tapahtuessa painaa egonne pimeät ja ihailusta humaltuvat puolet aisoihin, niin saamme hienoja kehittäjiä tähän yhteiseen veneeseemme jossa me kaikki kellumme.

Sawo kuittaa.

Vesa-Ilkka Laurio (nimimerkki)

Kiitokset Ville Iivarisen selkeästä esityksestä. Tuonpa tässä esiin omat kirjoitukseni tästä asiasta:

http://vilaurio.blogspot.com/2010/06/kaiken-tuhoav...

http://vilaurio.blogspot.com/2009/09/rahajarjestel...

http://vilaurio.blogspot.com/2009/07/juutalainen-r...

Maassamme käytössä oleva raha- ja pankkijärjestelmä on julma huijaus, joka tuhoaa maamme ja kansamme. Tuon järjestelmän automaattisesti synnyttämä velkaorjuus, jonka myötä lainanantajat saavat kontrollin kaikkiin asioihin, estää ja tuhoaa kaiken elämän ja toiminnan maassa. Ihmiset kääntyvät toisiaan vastaan taistellessaan rahasta (joka on hinnoiteltua velkaa rikolliselle pankkieliitille, joka on ytimessään juutalaista), ja rahanpuute leimaa kaikkea toimintaa. Rahajärjestelmämme myötä meidät on sidottu orjuuteen, ja syyllisten kiinniottamiseksi kukaan ei ole vielä ryhtynyt toimiin, eunukkikansa kun olemme. Kaikki yhteiskunnalliset ongelmamme johtuvat katastrofaalisesta raha- ja pankkijärjestelmästämme, joka on juutalaisten ase ei-juutalaisten tuhboamiseksi.

Kaikki maassamme oleva rahavarallisuus on varallisuutta, joka kuuluu maksaa takaisin pankkiireille korkoineen. Sellainen ei ole mitään varallisuutta.

Demokratia on todennäköisesti yksi syy siihen, että maamme päättäjiksi on noussut henkilöitä, jotka typeryydessään ovat ottaneet maassa käyttöön tuollaisen automaattisesti tuhoavan rahajärjestelmän. Kun kansa on tietämätöntä, se valitsee tietämättömät päättäjät, jotka sitten tuhoavat toimillaan kaiken. Maamme tarvitsee diktaattorin, joka panee nuo rikolliset maamme tuhoajat kuriin ja tukkii röyhkeältä ja tietämättömältä kansalta suun. Hän myös irroittaa maamme tuhoisasta rahajärjestelmästä. Niin kauan kuin kansa päättää asioista, kaikki tuhoutuu (kuten nähdään). Kansa on kyvytön itse ohjaamaan itseään. Diktaattorilla tarkoitan hyvää diktaattoria (itsevaltiasta), en mitään pahaa tyrannia (tosin rikolliset kokevat lujan hallitsijan "tyranniksi", kun tämä panee heidät kuriin).

Toinen rahajärjestelmämme takana oleva syy on se, että suuri osa kansasta ei halua tehdä työtä vaan elää pelkän jatkuvan velanoton turvin. Siksi kukaan ei ole vuosikynmmeniin vaatinut tuhoisasta raha- ja pankkijärjestelmästämme luopumista. Demokratia tuhoaa maan, ja demokratialla viholliset ovat orjuuttaneet meidät. Idioottien toimista seuraa suoraan, että maa ja kansa on luovutettu vihollisille taistelutta. Eikä tyhmä kansa edes huomaa, että maa on joutunut vihollisen valtaan. Kuten tämäkin foorumi osoittaa, ihmiset edelleen luulevat voivansa vaikuttaa asioihin, eikä juuri kukaan huomaa täydellistä orjuuttamme. US:n blogipalvelu on tuhoisien idioottien riehuntakaukalo, joka kylvää suunnattomasti tuhoa ympärilleen.

Suomi on siis valhe- tai unikuva, valheelliselle todellisuudelle rakennettu. Velalle rakennettu ei ole mitään todellista. Kaikki täällä on valhetodellisuutta, kun koko maa on rakennettu juutalaiselle pyramidihuijaukselle, joka rahajärjestelmämme on. Suomella ei ole mitään todellista perustusta, ja Suomi voidaan tuhota hetkessä laina- ja korkohanoja säätämällä. Suomi on täydellisesti juutalaisen rikollisen pankkimafian (Rothschildit jne.; Euroopan keskuspankki on BIS:n kautta puhtaasti Rothschildien pankki, johon edes EU:lla ei ole mitään valtaa) käsissä. Suomen kansa on täydellisessä orjuudessa, sillä kaikkea toimintaa täällä säätelee maailman pankkieliitti. Olemassaolomme on järjestäytyneen kansainvälisen rikollisuuden (ko. pankkimafian) käsissä. Jos nuoleskelemme heitä (kuten nyt poliitikkomme tekevät), saamme "helpotuksia" eikä meitä suin päin tuhota, jos emme nuoleskele, meidät tuhotaan kauhealla tavalla. Maamme siis EI ole rakennettu suomalaiselle työlle tai edes suomalaiselle kulttuurille. Suomi on rakennettu rikolliselle velalle, vieraitten ihmisten harjoittamalle huijaukselle (raha- ja pankkijärjestelmämme ei ole osa yhteiskuntaamme vaan yksityinen ulkomainen yritys, jonka tarkoitus on tuottaa voittoa ja orjuuttaa).

Siinäpä suomalaisen heimon taru.

Vesa-Ilkka Laurio

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Kuulepas nyt Vesa-Ilkka, mielestäni on tosi hyvä, että haluat kiinnittää suomalaisten huomiota tähän nykyisen rahajärjestelmän valtavaan epäkohtaan, mutta en voi sanoa, että hyväksyisin tuon tavan millä sitä teet. Me talousdemokraatit haluamme puhua nykyisen rahajärjestelmän rakenteellisista ongelmista ja niiden ratkaisuista, emmekä halua sotkea tähän keskusteluun mitään rotuja, uskontoja, heimoja tai kansoja, sillä ei rahalla ole mitään uskontoa, heimoa tai kotimaata. Tietty se on helppoa ja jotenkin ihmiselle luontaista valita jotkut, jotka "ei kuulu meihin" ja syyttää näitä kaikesta, mutta se ei ole todellakaan meidän talousdemokraattien tapa ajaa rahareformin asiaa.

Annan kirjoituksesi nyt olla, koska siinä on myös paljon asiaa, mutta toivon, että jatkossa maltat pysyä asiassa ja jättää kaikenlaiset rasistiset kommentit kokonaan kirjoittamatta, ihan jo senkin takia, ettei ne todellakaan edistä rahareformin asiaa yhtään.

Vesa-Ilkka Laurio (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

On helpottavaa nähdä, että blogisti Ville Iivarinen uskaltaa käyttää miekkaa.
Jo ehdin huolestua, sekoaako tämänkin foorumin punainen lanka häiriökäyttäytymiseen kuten muualla on tapahtunut.

Tässä uutinen, jossa saksalaispankkiirit joutuvat rikostutkintaan toimistaan talouskriisin aikana. Ensi kerran kuulemma tällaista maassa tapahtuu. Syytettyjen eläkevarat on ensitöiksi jäädytetty.

http://birdflu666.wordpress.com/2010/10/27/bayern-...

repe (nimimerkki)

No onhan tuo Rothschildi juutalainen ja vieläpä näyttääpi sen. Onkos tässä nyt tabuaihe? Miksi j-sana on heti rasismia, jos se mainitaan jossain kielteisessä yhteydessä? Onhan se tietysti rohkaa kuitata koko pankkihuijaus jutalaisena huijjauksena, mutta oikeastaan tässä ollaan kyllä sillä rajalla, että jotain siihen suuntaan kuitenkin pitäisi voida sanoa. Niin iso valta on juuri heilä rahaeliitissä, kuten jo kauan on ollut. Ehkäpä kirjoitus oli liian kiihkeä ja rauhallisemmin olisi asian voinut sanoa selvemmin, mutta ehkäpä se olisi iskenyt vielä kovempaa sovinnaisuuden ja poliittisen korrektiuden vaatimuksen panssareihin. Mielestäni olisi toivottavaa, että tämä uusi puolue tai mikä tämä hanke nyt onkaan, ei myötäilisi liikaa tätä kautta ADL-järjestöä yms ja siis itse asiassa näitä vastavoimiaan. Miksi ajattelisimme niin kuin maailman mahtavimmat haluavat pakottaa meidät ajattelemaan? Miksi suostuisimme tabuihin ja suukapuloihin? Tämä pelokas reaktio oli varsin ikävä yllätys.

Espoo Calls (nimimerkki)

Kyllähän tosiasia on se, tilastollisesti rahajärjestelmän kapellimestareina heiluu todella paljon juutalaisia, sattumasta se ei voi olla kyse. Tiedetään myös, että juutalaisten keskuudessa on ääriaineksia, sionisteja, jotka ovat myös pankki-alalla.
Mielestäni tästä tulisi myös puhua, koska liittyy läheisesti aiheeseen. Kiihkottomasti, todeten kovat faktat niin kuin ne on.
Eli täytyy tunnistaa viholliset = yksityiset keskuspankkiirit, jotta voit voittaa heidät. Ja se mikä tässä on vielä todella harmillista, on se että samojen instanssien lonkerot ulottuvat mainstream-mediaan, ruokahuoltoomme, armeijoihin, wallstreetille, lääketehtaisiin / rokotuskuvioihin, politiikkaan...

Ainoa todellinen vastavoima tälle virityksille olisi kansalaisten laajamittainen herääminen, ja käytännössä AINOA keino herättää kansa on internetin kautta. Mainstream-media on jo heidän hallussa (sattumalta Suomenkin media on erään juutalaisen hallussa, Aatos Erkko)...

Internet on ensimmäinen kerta, kun kansalaisilla on mahdollisuus tutustua todellisuuteen niin kuin se on, tietoa on jaossa ILMAN SENSUURIA / POLIITTISTA TARKOITUSPERÄÄ.

Kuka enään katsoo TV-uutisia ?? Täytyy olla täysi idiootti jos hakee tietonsa sieltä !

Jani Kuusela

Edustuksellinen demokratia on niin syvästi korruptoitunut, ettei se enää yksin riitä oikaisemaan Suomi-neidon kurssia. Puolueet määräävät edustajiensa linjan. Puolueiden linja puolestaan määritellään pankkien ja muiden rahalaitosten sekä ulkomaisten suuryritysten kautta. Kansanedustajista (hyvistäkin sellaisista) tulee nykyisessä järjestelmässä väistämättäkin eliitin, eikä kansan, edustajia.

Siksi tähän maahan tarvitaan sitovat kansanäänestykset. Vain ne tarjoavat kansalaisille tarvittavan "kuluttajan suojan". Vai kuka voi mennä takuuseen edes Uuspaavalniemestä, että hänen nykyiset ajatuksensa kestävät korruptoituneen koneiston? Onhan tämä jo nähty Soinin kohdalla. Sinänsä puhtaat ja terveet ajatukset ovat jo väännetty kieroon. Ja totesihan jo Uuspaavalniemi itsekin, ettei nykyisessä edustuksellisessa hallinnossa pysty tekemään yhtään mitään. Kuka uskoisi nyt tämän? Suomeen tarvitaan suora demokratia. Ja se on ihan sama, minkä puolueen tai puolueiden ajamana se tähän maahan saadaan. Tulkoon vaikka Päivi Räsäsen johdolla.

Sivustaseuraaja (nimimerkki)

Hehee...joku voisi kokeilla haastaa pankin vastaavalla tavalla Suomessa. Todettaisiin oikeuksien ero, ainakin siitä päätellen, mitä enemmän lukee 90-luvun laman oikeudenkäynneistä ja niiden päätöksistä. Suomessa tuomarille tällaisessa tilanteessa pankin etu on Laki, johon minkä tahansa lakitekstin merkitys tarpeellisella tavalla tapauskohtaisesti mukautuu.

Päivi (nimimerkki)

Jatkuva kilpailu ja ahneus pilaavat maailmasta ja myös ihmisestä kaiken hyvän.

Riittävän Iso Vaaliliitto (nimimerkki)

Hei jotta oikeasti asiat saataisiin pian muuttumaan niin VÄHINTÄÄN Talousdemokratian + Muutos2011 + Perus Suomalaisten olisi mentävä vaaliliittoon Jos Jyrkin porukka on hallituksessa vielä ensi vaalikauden jälkeen niin Peli on menetetty muutosta Parempaan ei Tule!

Miettikää todellisia vaihtoehtoja!! Perus Suomalaisten mukana tämä voi oikeasti onnistua seuraavissa vaaleissa Aikaa on todella vähän NYT! on oikea aika toimia muutoin on liian myöhäistä!

Vieras (nimimerkki)

Lupaan tehdä sinulle talon. Anna etumaksuna suunnitteluun ja tarvikkeisiin 400 oravannahkaa ja kaksi kultarahaa. Kirjoitan sinulle niistä kuitin. Tai luota sanaani. Tässä esimerkissä minä "lainaan" sinulta rahaa tulevaa työpanosta vastaan.

Eihän tuossa ole mitään eroa "nykyiseen" lainanantoon. Ainahan laina on sopimus, lupaus tulevasta. Minä annan sinulle, sinä maksat takaisin. Laina on aina jonkun saatava.

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Tuon sinun esimerkin ja nykykäytännön välillä on valtava ero. Tuo mitä kuvaat on eräänlaista talousdemokratiaa, missä rahan käyttäjät itse luovat rahan keskinäisellä sopimuksella silloin kun sitä tarvitaan, mutta nykyisin rahan käyttäjät eivät voi luoda rahaa, vaan se pitää hakea pankista, jonne rahanluontivalta on keskitetty harvojen käsiin.

Vieras (nimimerkki)

Höpsistä. Periaate on aivan sama. Tuosta esimerkistä voit jatkaa, että lupaan tehdä talon 100 henkilölle. Sen sijaan, että otan maksuja orvannahoissa, otan ne sitoumuksina johonkin. Sopimuksena. Sitähän laina on, sopimus. Aina on lainan antaja ja saaja. Jonkun velka on jonkun saatava.

Kukaan ei estä sinua perustamasta pankkia.

Jani Kuusela

Valuutat ovat eräänlaisia kuninkaita. Ne hallitsevat (näennäisesti) koko maailmaa. Villi veikkaukseni on, että kaksi suurinta kuningasta ovat Sveitsin frangi ja Ruotsin kruunu. Tämä siksi, että frangi on todennäköisesti sidottu maapallon öljyvaroihin. Ruotsin kruunu on puolestaan sidottu juutalaisten kultaan. Arvaako kukaan, mihin valuuttaan tullaan sitomaan Suomen pohjavedet?

Vieras (nimimerkki)

Haloo! "Frangi sidottu tn. öljyvaroihin". Aika lupaava ja varma alku.
"Kruunu sidottu juutalaisten kultaan". Haloo! Onko kaikki kotona? Mikä on muuten juutalaisten kulta? Onko sen kemiallinen merkki JAu?
Kuitenkin logiikkasi, se vähäinen mitä kommentissa oli, on tämä: Valuutta sidottu johonkin materiaan.

Lopussa kysyt muka ovelasti toisinpäin: Mihin valuuttaan on Suomen pohjavedet sidottu? Haloo! Olisit edes älynnyt kysyä toisinpäin. Mutta kun ei.

Häikäiseekö tuo aurinko myös ajatuksen kulkua? Haloo!

Jani Kuusela

Totta kai valuutan arvo sidotaan lopulta todellisiin hyödykkeisiin, kuten öljy, puhdas vesi, kulta jne.

Otetaan esimerkki. Kolme miestä: suomalainen, juutalainen ja arjalainen istuvat tuijottamaan toisiaan. Jos suomalaisella on kanisteri puhdasta pohjavettä, juutalaisella kimpale kultaa ja arjalaisella kanisteri öljyä, kenelle tulee ensimmäisenä lähtö? Ja kenelle viimeisenä? Kenen valuutta on siis lopulta arvokkain?

http://janikuusela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/48168-...

Marko Sihvonen

Frangi sälli varmaankin tarkoittaa sitä että,-kun valuutat irroitettiin kultavarannoista -70 luvun alussa, se oli TARKOITUKSELLA tehty veto, -saada valuuttakeinottelulla varallisuus itselleen.

Nyt tätä valuutta osakekeinottelua on käyty 40v ja varallisuus on siirtynyt taholle, joka ostaa/sitouttaa varallisuutensa uudelleen kultaan.

Eli valuutta on helpompaa kerätä osake ja valuuttakaupoilla kuin konkreettinen kullan keruu :)

Koko bittiraha ykkösinä ja nollina on vain välivaihe eliitin suunnitelmissa, välivaihe joka on loppunsa edessä.

Tänään kulta on arvossaan ja veden arvo on myös nousussa. Jos katsotaan eteenpäin tulevaisuuteen, veden arvo ainakin tulee nousemaan, se on varmaa...

Eli maat, joilla on maaperässään jotain arvokasta kuten puuta, kultaa, litiumia, uraania, vettä, siis jotain arvokasta, siirtyy pikkuhiljaa suurimmat varallisuudet omistaville tahoille.

Suomessa ja Ruotsissa on runsaat vesivarannot joten nämä maat erityisesti kiinnostavat samoja tahoja.

Frangin ja Kruunun omistavat maat eivät olleet sodissa mukana. Tämä kertoo jostain, siitä että nämä maat olivat jossain mielessä turvassa jostain syystä, kukapa haluaisi omalla maallaan sotia :)

Nämä valuutat ovat säilyttäneet suvereenisuutensa, muut valuutat yhdistyvät ja kutsun niitä äpärävaluutoiksi.

Kysymyksessä on siis määrätietoinen toiminta maailman eli maaperän hallinnasta, siitä, jota on käyty niin kauan kuin historiaa on ollut...

Nyt tämä velkabittivaluutta on tullut tiensä päähän, maaliviivat häämöttää, valtioiden omaisuudet yksityistetään eli eliitti kerää kaiken maanpäällä olevan arvokkaan omaan hallintaansa.

Valitettavasti he ovat jättäneet huomioimatta yhden asian... sen he tulevat huomaamaan vasta kun se on liian myöhäistä :)

Vieras (nimimerkki)

Sihvonen;

"Frangi sälli varmaankin tarkoittaa sitä että,-kun valuutat irroitettiin kultavarannoista -70 luvun alussa, se oli TARKOITUKSELLA tehty veto"

Ei ollut, se oli puhdas sattuma ja ihmisistä riippumaton teko. Saturnuksen kuut olivat oikeassa asennossa.

"Nyt tätä valuutta osakekeinottelua on käyty 40v ja varallisuus on siirtynyt taholle, joka ostaa/sitouttaa varallisuutensa uudelleen kultaan."

Kyllä. Australian Aboriginaaleilla on maailman suurin kultavarano Ayers Rockin alla. He vetävät vivuista ja sätkynyket Wall Streetilla hyppivät. He ovat maailman vanhin kansa.

"Eli valuutta on helpompaa kerätä osake ja valuuttakaupoilla kuin konkreettinen kullan keruu :)"

Totta. Siitä vaan keräämään itse, kun se niin helppoa on.

"Koko bittiraha ykkösinä ja nollina on vain välivaihe eliitin suunnitelmissa, välivaihe joka on loppunsa edessä."

Totta. Tonnin setelikin on vain yhden euron kolikko, jossa on kolme nollaa perässä. Tee oma raha!

"Tänään kulta on arvossaan ja veden arvo on myös nousussa. Jos katsotaan eteenpäin tulevaisuuteen, veden arvo ainakin tulee nousemaan, se on varmaa..."

Osta vettä ja kultaa. Tai liity Aboriginaaleihin, niin saat maailman haltuusi. Miksi Aboriginaalit löytävät vettä myös autiomaasta? Kun löydät vastauksen tähän, olet oikealla jäljellä...

"Eli maat, joilla on maaperässään jotain arvokasta kuten puuta, kultaa, litiumia, uraania, vettä, siis jotain arvokasta, siirtyy pikkuhiljaa suurimmat varallisuudet omistaville tahoille."

Kyllä, Aboriginaaleille lopulta. He ostavat kaiken kullallaan.

"Suomessa ja Ruotsissa on runsaat vesivarannot joten nämä maat erityisesti kiinnostavat samoja tahoja."

Kyllä. Viime viikolla täällä kävi salaa suuri Aboriginalien lähetystö. Miksiköhän siitä ei kerrottu lehdissä?

"Frangin ja Kruunun omistavat maat eivät olleet sodissa mukana. Tämä kertoo jostain, siitä että nämä maat olivat jossain mielessä turvassa jostain syystä, kukapa haluaisi omalla maallaan sotia :)"

Ovat olleet sodissa mukana. Mutta miksi Aboriginaalit eivät ole olleet sodissa mukana? Miksi Australian hallitus pelkää heitä? Heillä kun on se kulta kiven alla ja he löytävät vettä autiomaasta...

"Nämä valuutat ovat säilyttäneet suvereenisuutensa, muut valuutat yhdistyvät ja kutsun niitä äpärävaluutoiksi."

Totta. Kulta on aina kultaa ja vesi vettä. Siksi Aboriginaalit ovat ne valtaa pitävä kansa. Juutalaisia he ovat käyttäneet marjonetteina.

"Kysymyksessä on siis määrätietoinen toiminta maailman eli maaperän hallinnasta, siitä, jota on käyty niin kauan kuin historiaa on ollut..."

Historiaa... Aboriginaalit ovat vanhin tunnettu kansa. Siksi he ovat hallinneet kautta aikojen. He loivat eri uskonnot, kuten juutalaisuuden , kristinuskon ja islamin. Sekoittaakseen pakkaa. Kaikki palaa kullan ääreen, Ayers Rockin luo. Miksi muuten tuo vuori on punainen?

"Nyt tämä velkabittivaluutta on tullut tiensä päähän, maaliviivat häämöttää, valtioiden omaisuudet yksityistetään eli eliitti kerää kaiken maanpäällä olevan arvokkaan omaan hallintaansa."

Totta osin. Kaikki palaa sinne mistä on lähdetty, maailman vanhimman kansan viisauden ääreen. Kullan luo.

"Valitettavasti he ovat jättäneet huomioimatta yhden asian... sen he tulevat huomaamaan vasta kun se on liian myöhäistä :)"

Ei ole liian myöhäistä havaita. Itse muutan Australiaan outbackiin ja hakeudun suurimman heimon luo. Sieltä nauran ja hallitsen kaikkia!

Jani Kuusela

Olipa kerran aboriginaali ja suomalainen. Nämä kaksi ryhtyivät tuijottamaan toisiaan. Aboriginaalilla oli säkillinen puhtainta kultaa. Suomalaisella oli puolestaan kanisteri maailman puhtainta luonnonvettä. Kului päivä, kului kaksi. Tuli jano. Lopulta aboriginaali osti suomalaiselta vettä. Sen pituinen se.

Vieras (nimimerkki)

Eikä aboriginaali ja suomalainen ole koskaan siementänsä sekoittanut. Kaikki muut kansat ja kielet ja kielenheimot ovat panneet siemenensä sekaisin.

Silurus (nimimerkki)

Talousdemokratia ei ole mikään vaihtoehto, kolmas tie, tai edes kolmannen tien kolmas tie. Se on sitä samaa. "Kansan" eli vähän taas erilaisen eliitin johtama kollektiivi ja yksilön alistaminen sen alle.

Hoppe kirjoitti kirjassaan 'Demokratia - epäonnistunut jumala' monarkin ja demokraatin vastakkainasettelusta -- siis tästä samasta, jossa on vastakkain pankkiiri ja poliitikko. Jos vain näitä kahta vaihtoehtoa tarkastellaan, monarkki on oleellisesti luotettavampi hallitsija, koska hän omistaa ja hänellä on intressi pitää omistuksensa ja ajatella pitkäjänteisesti, kun taas demokraatti on vaaleilla valittu *edustaja*, jonka ura on jatkuvasti katkolla ja jonka on etu on ajatella lyhytjänteisesti ja salata todelliset intressinsä. Näistä kahdesta vaihtoehdosta en menisi silti valitsemaan kumpaakaan. Laitettuna rinkiin, kumpikin "vaihtoehto" on toinen toistaan huonompi.

Talouden kuuluu olla vapaa, koska se on yksilön toimintaa (sosiaalisessa kontekstissa) ja valtion tehtävä on vain rangaista tässä toiminnassa olevia petoksia -- ei generoida niitä itse jonkin yksilöä "suuremman tarkoituksen" vuoksi. Fakta on, että niitä ei ole.

Marko Sihvonen

Vieras, tarkoitatko Aboriginaalilla Åbo-originaalia :)

Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat Aboriginaaleilla... minun puolestani he saavat hallita kultansa, rakentakoon vaikka kultakaupunkeja niillä, ei kulta janoa tyydytä.... vesi on elämän lähde :)

Kun kulta vapautettiin valuuttavarannosta, tähdet varmaankin olivat kohdallaan, kohdallaan jolla olivat, -se oli tietoinen veto.

Tiedemiehetkin yrittävät tehdä makeaa vettä merivedestä, ilmasta tiivistää ja jos jonninmoista taikatemppua, meillä se on puhtaimpana maaperässä, aitoa kopioidaan...:)

Elämän veden virrat juoksevat maaperästämme kuin sula kristalli, kaikkien kansojen terveydeksi ja loppujen lopuksi maailmaa hallitsee se jonka maaperästä vesi pulppuaa, hieman vanhempi kansa kuin ne toiset originaalit...

Kruunu tulee ja jää tänne, Frangit ja Ameurot katoavat...Kruunu hallitsee kansansa päässä :)

Jani Laasonen

Mahtava kirjoitus Ville! Hienoa että sinäkin löysit tiesi tänne Uuden Suomen palstalle!

Jatka videoitujen haastattelujesi tekoa. Veikkaisin että Uusipaavalniemen haastattelulla on ollut suurin yksittäinen vaikutus ihmisiin koko "paljastetaan rahan valhe" -projektin aikana. Sulla on riittävät perustiedot ja hyvä TV-presenssi, joten kannattaisi harkita myös video-blogaamista!

Mikä parasta, olet joskus linkittänyt sivuillesi mm. Eckhart Tollea ja Zeitgeist-liikkeen agendaa, joten sulla on ilmeisesti myös laajempi filosofinen puoli hanskassa. Hyvä hyvä!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ville Iivarinen,

lämpimästi tervetuloa US:n jakamaan rahatietoutta! Olen todella iloinen siitä, että jaksat tätä tehdä. Ihmiset tarvitsevat tietoa rahatalouden toiminnasta.
-----------------

Älkää jättäkö äänestämättä, se sataa suoraan isojen puolueiden laariin. Äänestäkää pienpuolueita.

Ranska ja Hollanti jo vaihtoivat kunnallisvaaleissa edustajansa :D

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Kiitti Riikka! Sun kehut imartelee aina tosi paljon. :D

Kristian (nimimerkki)

Tere Ville!

Riikan kommentit imartelee; entä Riikasta edellisen Jani Laasosen kommentit? :D Oon satunnaisesti seurannu eri blogeja ja pidän erittäin paljon teidän kolmen ajatuksista/kirjoituksista. Tsemppiä teille kaikille; hyvän asian puolesta mennään!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Hei,

kommentoin taannoin Bjarne Kalliksen blogissa seuraavasti

"China Dailyssa on pitkä artikkeli Kiinan pääministeri Wen Jiabaon vierailusta Kreikkaan, ja asiasta kertoo myös Xinhua News Agency.

Haastattelussa Wen sanoo Kiinan tukevan Kreikkaa JA euroalueen maita mm. ostamalla Kreikan bondeja.

Suuressa shakkipelissä (tai Valuuttasodassa, miten haluatte) Kiina on siis siirtynyt tukemaan euroa USAn pankkipiirien ja hedge-rahastojen hyökkäyksiä vastaan. Wenin mukaan kyseessä on "pitkän kantaman strateginen päätös".

Ja onhan siitä jo aikaa kun SOC-, ALBA- ja BRIC-maat ilmoittivat alkavansa vaihdon yuanilla, ruplilla, sucrella ja paikallisilla valuutoilla. Ei siellä enää olla innostuneita dollarista maailman reservivaluuttana.

UNTACDA tarjosi vaihtoehtona siirtymistä maailmanvaluuttaan. Ei kyllä kuulosta hyvälle ajatukselle./.../"

Mitä talousmiehet arvelette, miten Kiinan liike vaikuttaa EU:n talouteen suoraan ja miten globaalisti?

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Hhmmm... niistä kiinalaisista on kyllä aika paha mennä sanomaan, mitkä niiden suunnitelmat on, ne on niin viekkaita tyyppejä. Mutta kiinalaisista kannattaisi kyllä ottaa mallia raha-asioissa, niillä nimittäin on käytössä aika talousdemokraattis-tyyppinen rahasysteemi (paitsi ilman sitä demokratia-osuutta) ja sen avulla Kiinassa on nostettu jo monen vuoden ajan enemmän ihmisiä köyhyydestä kuin muussa maailmassa yhteensä ja veloistakin on selvitty käden käänteessä. Ellen Brownin uusin artikkeli käsitteli Kiinan rahasysteemiä, kannattaa lukaista:
http://www.huffingtonpost.com/ellen-brown/chinas-c...

Eikä sellainen Kiinan, Intian, Brazilian ja kumppaneiden ajama maailmanvaluutta olisi ollenkaan huono idea, kun ottaa huomioon, kuinka totaalista ryöstöä dollarin nykyinen asema maailman reservivaluuttana on. Painavat sitä vain surutta siellä ja ostelevat dollareilla kaiken mitä maailmasta irtoaa, rahoittavat sotiaan ja pakottavat öljyntuottajamaat myymään öljyään dollareissa ja ostamaan öljytuloillaan USA:n valtion velkakirjoja ja siten rahoittamaan sitä armeijaa, joka on rajan takana ja joka tulee saman tien "vapauttamaan" sen maan, joka ei hyväksy tällaista dollaripakkoa. Ja kaikki vielä tietää, ettei USA tule velkaansa koskaan maksamaan, vaikka koko dollarin idea on olevinaan se, että velka maksettaisiin. Michael Hudson kertoo näistä dollarin puolista kirjassaan Superimperialism, tässä hänen pari lyhyttä puheenvuoroaan aiheesta:
http://www.youtube.com/watch?v=S4T4kJ2KNzk
http://www.youtube.com/watch?v=Ertii-36Rzs

Jonkinlainen uusi tasapuolisempi maailmanvaluutta kansainväliseen kaupankäyntiin olisi varmasti paikallaan, mutta tietty tällaisen luomisessa on vanhalla vallalla aina näppinsä pelissä ja päämääränä valtansa säilyttäminen tai jos mahdollista lisääminen. Olen kuullut, että IMF on jo ehdottanut "Bancor" nimeä uudelle maailmanvaluutalle. Tämä on aika huvittavaa, kun Bancor oli alunperin Keynesin ehdottama maailmanvaluutta ensimmäisessä Bretton Woodsissa. Keynesin ja Yhdysvaltain delegaatioiden ehdotusten suurimmat erot liittyivät kansainvälisen kaupan yli- ja alijäämien säätelyyn. Keynesin mallissa maita vaadittiin käyttämään niille kertyneet ylijäämät niissä maissa, joihin kaupankäynnissä oli muodostunut vastaava alijäämä, tai luovuttamaan ylijäämänsä Maailmanpankille.

Yhdysvaltain mallissa mailla ei ollut velvollisuutta käyttää ylijäämiään maihin, joihin oli muodostunut vastaava alijäämä. Sen sijaan näille maille lainattiin rahaa Maailmanpankin ja IMF:n kautta, ja näin ollen malli mahdollisti pysyvät epäsuhtaiset kauppataseet ja pysyvän velan maiden välillä sekä maiden ja IMF/Maailmanpankin välillä.
Nyt IMF ajaa Bancor maailmanvaluuttaa, mutta IMF:n tuntien he tuskin tulevat ehdottamaan velan ja koron roolin muuttamista nykyisestä, vaan haluavat minkä tahansa uuden rahajärjestelmän säilyttävän nykyiset valtasuhteet ennallaan.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ville,

nyt se alkoi, loppulaskenta taloudelle sellaisena kuin sen tunnemme:

Washington Post ilmoittaa tänään FEDin aloittavan "elvyttämisen" jopa with 600 billion dollars (=QE II)

Breaking News Alert: Federal Reserve to pump $600 billion into economy
November 3, 2010 2:24:20 PM
----------------------------------------

Fed policymakers announced dramatic, unconventional steps Wednesday afternoon to try energizing the recovery by buying vast quantities of Treasury bonds by the middle of next year.

http://link.email.washingtonpost.com/r/GWSCIY/ZB8B...

Espoo Calls (nimimerkki)

Se hämmästyttää miten nämä rahanluojat (FED, EKP ja muut yksityispankkiirit) löytyvät kaikkien suurimpien kuppausten takaa

- Monsanto eli GM-ruokakusetus
- Lääketehtaat ja rokotekusetus
- EU ja vallan kapeneminen kommunistiseen tilaan
- Bildenberg

ym...

Herää kysymys, oliko Aati sittenkin oikeassa ?

Pahasti alkaa näyttää siltä. Tässä linkkinä hyvä haastattelu USA:n asuntoministeristä, kuka puhuu todella suoraan asiat. Yllättäen häntä on yritetty haastaa oikeuteen tästä.

http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/...

Vieras (nimimerkki)

7.12 Kansainvälinen Rahat Pois Pankista -päivä ! Mukana mm. Eric Cantona ym... tehdään vallankumous !!

http://www.bankrun2010.com/

Ranskassa ja muissakin Euroopan maissa on kyllästytty pankkien huijaukseen, ja nyt alkaa ihmisten vastarinta.

7.12 mennään kaikki nostamaan rahamme pois pankeista, ja tämä tulee romahduttamaan koko järjestelmän, mikä perustuu Ponzi-huijaukseen.

http://www.bankrun2010.com/

Kaikki mukaan, tehdään vallankumous ilman verta ja väkivaltaa !

K Veikko

Olihan se sikamoinen jysäys.

Toimituksen poiminnat