Rahan Valhe Puheenvuoroja maailman tärkeimmästä vaietusta asiasta

Kysymys valtionvarainministerille

Suomen valtio otti viime vuonna 30 miljardia euroa uutta velkaa. Ehkä ajattelet, että "no mitä siitä? ihan sama mulle" ja niin sinun kuuluukin ajatella. Ei sinun ole tarkoitus miettiä, mitä se oikeasti tarkoittaa.

 

 

Valtionvelassa on sellainen juttu, että ihmiset ei koskaan edes mieti, kenelle ollaan velkaa. Luullaan, että ollaan velkaa Kiinalle tai USA:lle (mikä olisi jo aika huvittavaa tällä hetkellä). Nämä ovat harhaluuloja (Miksiköhän ne ovat niin yleisiä?). Jos menee Suomen valtionkonttorin sivuille, löytää listan ns. päämarkkinatakaajista, joilta Suomen valtio lainaa: Barclays Capital,BNP Paribas, Citygroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Commerzbank AG, HSBC Holdings, JPMorgan Chase, Merrill Lynch International, Morgan Stanley & Co., Nordea, Pohjola Pankki, Royal Bank of Scotland ja Société Générale. Tosi hyvän näköinen lista, vai mitä? Varsinkin tuo Paribas rullaa mukavasti kielen päällä, vie heti sellaiseen Karibian tunnelmaan. Huomaa lisäksi millaisella kielellä valtio puhuu sinulle:

 

"Päämarkkinatakaajat antavat tärkeimmille sarjaobligaatioille eli ns. valtion viitelainoille jälkimarkkinoilla osto- ja myyntihintoja. Ensisijaismarkkinoilla niillä on oikeus osallistua Valtiokonttorin huutokauppoihin. Myös niin sanottuihin syndikoituihin emissioihin Valtiokonttori on yleensä valinnut pääjärjestäjiksi päämarkkinatakaajia."

 

Tässä voisi lainata George Orwellia:"Valheellisuus on ymmärrettävän puheen suurin vihollinen."

 

Kuinka näillä pankeilla sitten on varaa lainata meille näin avokätisesti? Toivottavasti jo tiedät, etteivät pankit tarvitse rahanlainaukseen rahaa juuri ollenkaan. Kaiken huippu on, että Basel II sopimuksessa pankkien kassavarannon osuudeksi määriteltiin valtioille lainattaessa pyöreät 0%, ilmeisesti sillä logiikalla, että valtiot pystyvät kyllä aina 100% varmuudella keräämään ne rahat kansalaisiltaan.

 

Nyt kun Suomenkin talouden tila on mikä on ja leikataan joka paikasta ja annetaan vanhusten istua yksin jossain odottamassa sitä yhtä kylmää ruokaa jonka joku ostopalvelun tyyppi tuo jossain vaiheessa, nyt kun jo pelkästään viime vuoden aikana käytettiin 2 076 000 000 euroa entisen valtionvelan korkoon, siis pelkkään korkoon (ja jokaisena tulevana vuonna yhä enemmän ja enemmän IKUISESTI!), maksetaan sitä noille 14 pankille siitä hyvästä, että niiden meidän valtion tilille kirjoittamat numerot on "rahaa", nyt kun otetaan 30 miljardia lisää velkataakkaa vielä siihen päälle, niin haluaisin, että joku kysyisi valtionvarainministeriltä tällaisen kysymyksen:

 

Miksi Suomen valtion on parempi antaa näiden pankkien luoda 30 miljardia tyhjästä, ottaa se niiltä velaksi ja alkaa maksaa näille pankeille siitä korkoa sen sijaan että loisimme sen 30 miljardia itse ja maksaisimme niillä rahoilla ne asiat joita haluamme että Suomessa tehdään?

 

Niitä rahoja ei tarvitsisi edes maksaa takaisin kenellekkään!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Pääasiassa sen takia, että näillä samoilla hemmoilla on suhteet ja sijoitukset kunnossa näillä mainituilla päämarkkinatakaajilla ja kuka nyt omaa etuaan haluaa laittaa muiden hyväksi !!!

Pankit ovat valtioiden yläpuolella eikä poliitikoilla ole mitään valtaa. Asiasta saa hyvän kuvan kun kuuntelee aamun ykkösaamua, jossa EU oikeuden professori on viimeiseksi oljenkorreksi laitettu selittämään näitä sotkuja parhain päin.
Kyyti tulee olemaan kylmää kun taas vaalien jälkeen jatkamme tällä samalla isänmaallisella tiellä kun mitä viimeiset vuosikymmenet on tehty.

K Veikko

Samalla logiikalla voisi lopettaa ulkomaantuonnin ja kotimaisen työn tekemisen kokonaan:

    Miksi lähettäisimme lainatut rahat kiinaan ostaaksemme sieltä tavaroita, kun kaiken saa kuitenkin kaupasta!

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

En kyllä nyt ihan seuraa sun logiikkaa, mut miten vaan...

K Veikko

Nämä pankit ovat kauppiaita.

Miksi Kiina tekee pankin kanssa sopimuksen Suomen lainojen ostamisesta eikä suoraan valtion kanssa? Ehkä samasta syystä kuin sinä käyt ostamassa perunat kaupasta etkä maanviljelijältä.

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Ei taida olla pankkitoiminnan mekanismit sulle Veikko vielä kovin tuttuja? No, aika pitkään sain itsekin elää ennenkuin selvisi mistä raha tulee, kuka sen luo ja millä tavalla. Kannattaa kuunnella vaikka tätä rahoitusalan professoria Richard Werneriä, tässä hän selittää n. viidessä minuutissa, kuinka pankit oikeasti toimivat:
http://www.youtube.com/watch?v=wDHSUgA29Ls

Tuo sinun esimerkkisi perunakauppiaasta ja maanviljelijästä ontuu nyt pahemman kerran.

Käyttäjän Talousdemokratia kuva
Lars Österman

Aivan, lainattuja rahoja voitaisiin liikepankkien tapaan "luoda tyhjästä" Suomen Pankissa. Tämä ei johtaisi inflaatioon eikä suomalaisten tarvitsisi repiä luontoa palasiksi ja jauhaa se myllyssä, ajella satoja tuhansia kilometrejä kotoa työpaikalle ja takaisin..ja maksaa veroja valtiovelan korkojen maksamiseksi...

Aa Koo

"Miksi Suomen valtion on parempi antaa näiden pankkien luoda 30 miljardia tyhjästä, ottaa se niiltä velaksi ja alkaa maksaa näille pankeille siitä korkoa sen sijaan että loisimme sen 30 miljardia itse ja maksaisimme niillä rahoilla ne asiat joita haluamme että Suomessa tehdään?"

Hel**tin hyvä kysymys Ville. Osaiskohan Käteinen vastata tähän?

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Eilen Käteiseltä kysyttiin Korporaatio-ohjelmassa, että kun kerta kaikki raha on velkaa, jossa on korko, niin miten se korko on mahdollista maksaa? Eihän se tietenkään ymmärrä edes koko kysymystä ja vastaukset on aikamoista komediaa: http://www.radiorock.fi/?vt=video&vid=138611

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eikö eteenpäin päästäisi sillä, että Euroopan Parlamentti ottaisi Euroopan Keskuspankin hallintaansa ja nimittäisi EU:lle parlamentaarisesti vastuullisen hallituksen? Suomen on ihan turha haaveilla omasta valuutasta, koska lainat pankeille ovat euromääräisiä. Tai ehkä pankkiirit heltyisivät, jos uuteen sadan markan seteliin painettaisiin Kataisen kuva ; )

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Joo, se toimisi kyllä ja olisi monin tavoin parempi, että tämä muutos tehtäisiin yhteisen suunnitelman mukaan koko Euroopan (ja vielä parempi koko maailman) tasolla, mutta vähän jotenkin tuntuu, että jos EU haluaisi vapauttaa ihmiset rahanvallan ikeestä, niin ne olisi sen jo tehneet aikoja sitten.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ei Euroopan parlamentti mitään päätä.
Asioista päättää virkaansa nimitetty komissio. Sitä kuka komission nimittää, ei kerrota.
Tuo nyt noin yksinkertaistaen EU-"demokratiasta".

Ja EU:n kritisoiminen on kriminalisoitu vuonna 1999. EUCJ 274/99

muutama oiva linkki

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/04/1...
http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/me...

http://www.efsf.europa.eu/attachments/faq_en.pdf

http://www.morgenpost.de/wirtschaft/article1607227...
http://www.businesswire.com/news/home/201104120059...
http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/me...

( http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=80584 ) oivaltava sarjakuva

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

"Sitä kuka komission nimittää, ei kerrota." -No ei tietenkään, eikä ne myöskään kerro kuka sitä rahaa siellä Euroopan Keskuspankissa oikein painaa ja myös EKP:n kritisoiminen kriminalisoitiin jo Maastrichtin sopimuksessa, kuten vaikka professori Werner kertoo tässä:
http://www.youtube.com/watch?v=qfX_rNOeTXw

Mikäs se meidän eurooppalaisten uusi kansallishymni taas olikaan? Voisi tässä vähän hyräillä tätä kaikkea miettiessä...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vallankaappauksesta minä puhunkin.

Sakari Lehtonen

Kiitoksia hyvästä ja tiiviistä tekstistä.

Onhan se hauskaa että rahaa otetaan lainaksi ulkomaailta, missä se on ensin luotu tyhjästä. Jossain vaihessa tämä järjestelmä hajoaa mahdottomuuteensa täällä Suomessakin, ja siinä vaiheessa olisi hyvä osata tuottaa jotain oikeaa eikä pelkästään virtuaalieuroja.

Tuntuisi että asia johon nyt kannattaa panostaa on opetella itse kasvattamaan ruokaansa ja muita _oikeita_ hyödykkeitä ja luoda kontakteja muihin ihmisiin jotka tekevät samaa. Näen että yhteisöllisyys ja lähellä tuotetut palvelut nousevat takaisin suosioon. Ennen tätä voi olla kyllä jonkinlainen siirtymävaihe kun rahajärjestelmämme hajoaa käsiin, johon voi olla hyödyllistä valmistautua opettelemalla enemmän omavaraiseksi.

Uskon kyllä että materiaalinen ahneus ja rahan perässä juoksu on tulossa loppuunsa, siitä on merkkejä yhä enemmän joka puolella. Sitä odotellessa :)

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Joten tämä valtioiden laina\velka systeemi ei oikeastaan ole edes osa\osittaisvaranto vaan se toimii ilman minkäänlaista varantoa?. Joten se tehdään tosiaan täysin tyhjästä!. Huhhuh tämä saa aikalailla sapen kiehumaan, no eiköhän se Suomalaistenkin mitta täyty. Kunhan vain tieto leviää tarpeeksi.

Toimituksen poiminnat