Rahan Valhe Puheenvuoroja maailman tärkeimmästä vaietusta asiasta

Goldman Sachs hallitsee maailmaa?

Tällä viikolla BBC:n suorassa lähetyksessä skandaalin aiheuttanut vieras väitti, etteivät maailmaa oikeasti hallitse hallitukset, vaan Goldman Sachs.

 

Onko tässä monia järkyttäneessä väitteessä perää? Tiedossa on, että Goldman Sachsilla on noin 50 biljoonaa dollaria kiinni johdannaismarkkinoilla, mikä on suunnilleen yhtä paljon kuin koko maailman BKT. Kai se on hallitsemisen muoto, kun yksi firma leijuttaa nimellistä ostovoimaa koko maailman BKT:n verran maailmantalouden yllä, mutta sittenkin asia tuntuu kovin abstraktilta ja vaikealta ymmärtää.

 

Olisi helpompaa, jos voisi nähdä Goldman Sachsin suoraan vaikuttavan poliittisiin päätöksiin, mutta sellaista tietoa ei varmaankaan ole helppo löytää, vai onko?

 

Aloitetaan 90-luvulta. Clintonin molemmissa hallinnoissa valtionvarainministerinä toimi Robert Rubin, joka siirtyi Valkoiseen taloon suoraan Goldman Sachsilta, missä hän oli tehnyt 26 vuoden uran. Ollessaan virassa Rubin purki suuren laman aikana säädetyn Glass-Steagall-lain, minkä tarkoitus oli estää vuoden 2008 kaltaisia kriisejä tapahtumasta, hän vapautti johdannaismarkkinat ja erotti niiden vaaroista varoittaneen Brooksley Bornin. Pankit saivat nyt toimia vapaammin kuin koskaan sitten kultaisen 20-luvun.

 

Pikakelataan vuoteen 2008. Yhdysvalloissa on alkanut massiivinen finanssikriisi ja valtionvarainministerinä USA:ssa on Henry Paulson, joka toimi Goldman Sachsin toimitusjohtajana ennen nimitystään valtionvarainministeriksi ja kansliapäällikkönä Valkoisessa talossa on Joshua Bolten, joka myös oli tullut politiikkaan Goldman Sachsilta. Yhdessä nämä Wall Streetin pankkiirit kehittävät hieman epäilyttävän suunnitelman Wall Streetin pankkien pelastamiseksi. Paulson oli jo pelastanut veronmaksajien rahoilla Bear Stearnsin sekä Freddie Macin ja Fannie Maen ajautumasta konkurssiin, kunnes tuli Goldman Sachsin suurimman kilpailijan Lehman Brothersin vuoro.

 

Annettuaan Lehmanin romahtaa Paulson ilmoitti seuraavana päivänä pelastavansa vakuutusyhtiö AIG:n 85 miljardin dollarin apupaketilla ja asetti AIG:n johtoon Ed Liddyn, jonka edellinen työpaikka oli Goldman Sachs ja joka maksoi välittömästi Goldman Sachsille 13 miljardia AIG:n saatavia. Goldman Sachs sai täyden hinnan kaikista roskalainoistaan, tappiot tulivat veronmaksajalle.

 

Välittömästi tämän jälkeen Paulson ilmoitti 700 miljardin dollarin TARP-ohjelmasta, jolla valtio ostaa pankkien ongelmallisia papereita. Tämän historian suurimman valtionapuoperaation johtajaksi nimitettiin Neel Kashkari, joka siirtyi uuteen työhönsä suoraan Goldman Sachsilta.

 

Goldman Sachs onnistui muuttamaan välittömästi toiminimensä: "investment bank" olikin nyt "bank holding company" ja kuinka ollakaan tämä muutos toi pankin TARP-rahojen piiriin ja toi sille 10 miljardia lisää veronmaksajien rahoja. Toiminimen muutos toi Goldman Sachsin New Yorkin keskuspankin valvonnan alle, mutta onneksi New Yorkin Fedin johdossa oli Stephen Friedman, joka sattui samaan aikaan olemaan myös Goldman Sachsin vara-toimitusjohtaja. Tämä oli periaatteessa laitonta, mutta Valkoisen talon luvalla Friedman sai jäädä molempiin virkoihin ja ostaa vielä 52 000 Goldman Sachsin osaketta lisää ja hän oli 3 miljoonaa rikkaampi kun joutui viimein eroamaan. New Yorkin Fedin uudeksi johtajaksi nimitettiin William Dudley, jonka edellinen työnantaja oli - tarvitseeko sitä edes sanoa - Goldman Sachs.

 

Ja kun kaikki tämä oli ohi, Goldman Sachs maksoi veroja 14 miljoonaa dollaria. Toimitusjohtajalleen Lloyd Blankfeinille pankki maksoi kolme kertaa enemmän ja hänen kuuluisa vastauksensa kritiikkiin Goldman Sachsia kohtaan oli, että he tekevät Jumalan työtä.

 

Goldman Sachs oli Obaman suurin yksittäinen vaalirahoittaja ja Obama nimesikin valtionvarainministeriksi Robert Rubinin suojatin Timothy Geithnerin, Friedmanin ja Dudleyn kollegan New Yorkin Fedistä. Valtionvarainministeriön kansliapäälliköksi Obama nimesi Mark Pattersonin ja pankkien spekulatiivista kaupankäyntiä valvovan viraston johtajaksi Gary Genslerin, molemmat suoraan Goldman Sachilta...

 

Goldman Sachs tunnetusti auttoi Kreikan hallitusta piilottamaan velkansa ja nyt koko Eurooppa on sekasorrossa, eikä tässä ole mitään uutta. Goldman Sach aloitti jo 20-luvulla, oli iso pelaaja suuressa pörssiromahduksessa ja on ollut mukana puhaltamassa jokaista kuplaa aina siitä lähtien. Kaikki tämä tieto on olemassa, kenen tahansa saatavilla, mutta jos sen sanoo ääneen BBC:llä, seurauksena on skandaali. Hassua, vai mitä?

 

Lähteenä Matt Taibbin jo klassikoksi noussut artikkeli Rolling Stone lehdessä:
The Great American Bubble Machine

 

Voin myös lämpimästi suositella tätä hulvattoman hauskaa videota, jossa kertojaääni lukee parhaita paloja Taibbin artikkelista:

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän SamaVene kuva
Aki Järvinen

Surullinen, mutta erinomainen tiivistelmä >peukku<
Asiasta toiseen - miten sait upotettua tuon videon tälle US-sivulle? En keksinyt miten olisin omia tuotoksiani saanut täällä näkösälle, joten ovat jääneet muualle nettiin...

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Se toimii täällä niin, että kun kopioi sen osoiterivin, niin se upottaa sen siihen automaattisesti, eli laittaa vaan http://www.youtube.com/watch?v=3Te57eMCPMs niin se on se siinä.

Käyttäjän SamaVene kuva
Aki Järvinen

Tää oli liian yksinkertaista (>_<) LOL ...ja kiitos.

Jari Eteläsaari

Tuo oli rastani on Iranilainen yksityisyrittäjä joka puhuu omia mielipiteitään.

Rastanin ansioluettelo kertoo kuitenkin karua kieltä hänen asiantuntemuksestaan. Britannian viranomaiset eivät ole antaneet hänelle lupaa välittäjänä toimimiseen. Hän omistaa 99 prosenttia Santoro Projectista, joka järjestää puhujia julkisiin tilaisuuksiin. On helppo kuvitella Rastanin olevan yleisin tarjokas.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/09/28/tam...

Jari Jakonen

BBC:n lehdistötiedote:

"We've carried out detailed investigations and can't find any evidence to suggest that the interview with Alessio Rastani was a hoax. He is an independent market trader and one of a range of voices we've had on air to talk about the recession."
http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/sto...

t. JJ

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Kiitos kun toit nämä asiat esille, tämä osoittaa tosi hyvin mikä on valheeseen perustuvan järjestelmän reaktio, kun joku pääsee vahingossa sanomaan totuuden. Minäkin olen medioista lukenut Rastanin asuntolainoista, avioliitosta, huonosta menestyksestä bisneksessä jne., mutta en sanaakaan siitä, mistä kirjoitin tässä bloggauksessa. Sen vuoksi kai sen kirjoitinkin.

During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.
-George Orwell

Jari Eteläsaari

Tarkoitatko tuolla sitä että kun joku(siis kuka tahansa) toteaa jotakin joka vahvistaa omia uskomuksiasi niin oletat että tässä on henkilö joka tietää miten asiat ovat.

Maailmassa on vähintään 200 miljoonaa samanlaista yksityisesti osakekauppaa tekevää ihmistä, joilla kullakin on oman mielipiteensä.

Jostakin hieman käsittämättömästä syystä BBC oli valinnut tämän, ehkä johtuu siitä että toimittajien tiedonhankkijoina on toiminut joitakin etnisesti värittyneitä joiden aatteelliseen maailmaan tämä oli sattunut sopimaan.

Todennäköisesti eivät moista erehdystä ihan heti tule tekemään uudestaan.

Jari Jakonen

Kiitos kiteytyksestä,
jaoin Facebookissa.

t. JJ

Radio-ohjelma Mikä Maailmaa Liikuttaa (Kuusela/Sjöstedt/Jakonen)
http://liikuttaa.ning.com/

Käyttäjän Lavanche kuva
Hans Wahlsten

Loistavasti kiteytetty kirjoitus, kiitos siitä.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Mielestäni tämä Forbesin haastattelu näyttää kovin vilpitöntä kuvaa itsenäisestä treidaajasta. Sisältö on se keskustelun ydin, ei sanansaattaja. http://www.forbes.com/sites/emilylambert/2011/09/2...

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

Se tosiaan antaa "uuden" näkökulman Lehman Brothers:in kaatumiseen, kun kaikki talousmiehet hallituksessa on Goldmaniitteja!.

Herra Paulsonhan oli mm. The Inside Job dokumentissa edustamassa!.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Tällä viikolla BBC:n suorassa lähetyksessä skandaalin aiheuttanut vieras väitti, etteivät maailmaa oikeasti hallitse hallitukset, vaan Goldman Sachs."

Tämänhän olemme me kauemmin asioita seuranneet tienneet. Mutta ketkä ovat Goldman Sachin ym. takana? Siinä se vasta on kysymys. Vastaus on, että bilderbergiläiset, illuminaatit, vapaamuurarit, Rotchschildtit sekä Zontat. Sieltä ne maailmanhallitusta tuota pikaa tekevät tahot löytyvät.

Jani Kivisola

Miksi pitäisi olla lisäksi jokin salaliitto? Rahanansainta on aivan riittävä motiivi kaikelle tälle.

Marko Sihvonen

Näin se menee, muutosta kaipailis jo!

Ei muuta kuin jakoon jotta ymmärrys lisääntyisi!

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Katselin tässä juuri Henry Paulsonia kongressin kuulustelussa. Paulsonilta kysytään, eikö hänen mielestään ole hieman eettisesti arveluttavaa, että hänen vanha firmansa on suurin hyötyjä hänen valtionvarainministerinä tekemistään päätöksistä.
http://www.youtube.com/watch?v=4ngJm9uDNUI
Harvemmin näkee ison herran änkyttävän näin pahasti.

Matias Härkönen

Kannattaa myös lukea Naomi Kleinin kirja TUHOKAPITALISIMI.

Sielläkin samat yritykset ja henkilöt pörrää jokaisen kriisin taustalla. Voi myös muuttua tuo maailmankuva IMF:n ja Maailmanpankin osalta.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Mielenkiintoinen artikkeli! Se vain vahvistaa, että maailmanvalta on harvojen käsissä. Se myös vahvistaa sitä, että globaali finanssikriisi oli NY:n pankkiirien tahallisesti lanseeraama omaisuuden uudelleenjakotoimi.

Ja tämä vahvistaa KTT Heikki Urmaksen kertomaa, että Euroopan kriisin takana on määrätietoinen joukko euron kaatajia.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Hyvä kirjoitus ja piti varmasti paikkansa, hieman aiemmin. Se tässä surullisinta/hauskinta onkin, että Goldman Sachs edelleen uskoo hallitsevansa maailmaa vaikka valtakortit siirtyivät jo kotvan aikaa sitten aivan täysin kiinalaisten käsiin. Yksiselitteisesti.

Aleksi Laine

Goldman Sachsin arvo näkyy olevan vajaa 50 miljardia. Aika halvalla menee, jos pelkkiä johdannaissijoituksia on tuhat kertaa enemmän eli 50 biljoonan edestä. Vai meneekö nyt miljardit ja biljoonat sekaisin ...

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Heh, siellä Goldmanilla ne kyllä osaa ottaa taalasta kaiken irti.

Pekka Heliste

Maailman bkt on 60000 miljardia dollaria ja johdannaisten arvo n 600 000 miljardia !!!

Tästä n liki puolet on usalaisten viiden pankin hallinnassa: JP Morgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley ja Citigroup.

Johdannaiset ovat itse asiassa yksinkertaistettuna vedonlyöntiä eli johdannaisissa lyödään vetoa jonkun taloudellisen elementin arvosta tiettynä päivänä

Lopputulema on , että toinen voittaa, toinen häviää. Tappiota voi siirtää kasvattamalla vedonlyöntiä, mutta jonain päivänä tappiot realisoituvat

Tuo 600000 miljardia kuvaa riskiä , tosin siitä vain osa toteutuu, mutta pienikin suhteellinen tappio kaataa suurenkin pankinn Noiden viiden pankin oma pääoma on n 8000 miljardia

Esim oma pääoma on keskimäärin 1600 miljardia, johdannaisriski n 60000 miljardia . Jo 2,5 % tappio kaataa pankin, itse asiassa paljon vähempikin riittää

Näin tappiot siirtyvät realitalouden rahoitettavaksi, toinen puoli eli voitot ovat tietysti yksityisiä

Jari Jakonen

Ja vaikka tämä pankkien keskinäinen sopimusraha eli varjopankkimaailman valuutta ei kelpaa lähikioskissa, niin se on käypää valuuttaa mitä erilaisimmissa (yritys)järjestelyissä, joilla maamme ja maailmamme asioita laitetaan uuteen uskoon ja järjestykseen.

Tavallisen kioskirahan (€) osuus ei liene ollut kovinkaan suuri, kun vaikkapa Kampin ostoskeskusta on myyty eteenpäin. Tuottoprosentit tälle pienelle omalle kioskipääomalle voivatkin olla satumaisen suuria, kun kaupat katetaan johdannaispapereilla eli varjopankkimaailman saamis- ja velkasuhteilla - voivat sitten bonusherrammekin asioida lähikioskissa tavallisen tumppurahamme kera...

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Kiitos Pekka selventävästä kommentista. Jotenkin näinhän se menee niiden johdannaisten kanssa. On kyllä ihme touhua.

Johdannaisethan markkinoitiin alunperin sillä, että ne muka vähentää riskiä(!), mutta nyt meillä on sitten 600 biljoonaa niiden tuomaa riskiä. Ihan naurettavaa! Ollaan niin huolissaan Kreikan 400 miljardin velasta ja samaan aikaan 1500 kertainen riski odottaa kulman takana...

Tavallaanhan nuo kaksi asiaa liittyy toisiinsa. Kyllähän Kreikan velkojapankit olisi mahdollista pääomittaa jos Kreikka kieltäytyisikin yhtäkkiä maksamasta, ei siinä niin suurista summista ole kyse, mutta kun kaikki riskit on nyt liitetty yhteen kuin dominopalikat näillä johdannaisilla se on kuin ottaisi korttitalosta yhden kortin pois. Eurooppalaispankit ovat ostaneet luotanlaukeamisvakuutuksia(johdannaisia) amerikkalaispankeilta Kreikan maksukyvyttömyyden varalta ja nämä taas ostaneet johdannaisia näiden johdannaisten tuomien riskien realisoitumisen varalta jne. ja kiitos kirjoituksessa mainittujen goldmaniittien, yksikään laki ei määrää, että näitä tuotteita kauppaavilla pitäisi olla minkäänlaisia reservejä riskien realisoitumisen varalta... olipa se sitten pikkuinen Kreikka tai mikä tahansa muu heikko kohta, kun nuo järjestelyt alkaa purkautua, niin meillä ilmestyy maailman finanssijärjestelmään supermassiivinen musta aukko, joka imee ihan kaiken sisäänsä.

Voin jo kuvitella, mitä viisaat johtajamme Jyrki, Jutta ja Olli tekevät siinä vaiheessa: "Nyt tarvitaan vastuunkantoa!". Lisää nollia vaan valtionvelkaan ja aukkoa tukkimaan...

Aleksi Laine

Kuten tietysti tiedät, englannin billion on suomen miljardi (tuhat miljoonaa) ja trillion biljoona (tuhat miljardia). GS ei missään nimessä voi omistaa arvoonsa nähden tuhatkertaisia sijoituksia. Yksittäinen firma ei myöskään voi millään omistaa koko maailman BKT:n edestä sijoituksia tai mitään muutakaan. Siksi putosin nyt kärryiltä -- mutta en kyllä toisaalta lukenut postausta kokonaan.

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Ei mikään ihme jos putoaa kärryiltä, koska kyllähän se maalaisjärkikin sanoo, ettei tuo ole mitenkään mahdollista, mutta kun maalaisjärki ei tajuakaan pankkiirien ja varsinkaan heidän johdannaistensa taikaa. ;)

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Tästäkös ne siellä nyt mellakoivat siellä Brooklynin sillalla?

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Wall Streetin protesteista kiinnostuneille suosittelen ehdottomasti Venäjän englanninkielistä kanavaa RT:tä, heillä on ollut ehdottomasti parhaat jutut aiheesta, tässä on viimeisen vuorokauden uutisraportteja jos kiinnostaa:
http://www.youtube.com/watch?v=kQW0hHa1WP4&feature...
http://www.youtube.com/watch?v=yBx9wb1zfHY
http://www.youtube.com/watch?v=sygV7dI0adk
Aika ihme aikoja eletään kyllä kun pitää katsoa Venäjän tv:tä jos haluaa tietää mitä maailmalla tapahtuu.

Käyttäjän hansi kuva
Hansi Harjunharja

Hyvä kirjoitus ja loitavasti jaoteltu teksti. Oli ilo lukea ja kokonaisuus oli helppo ymmärtää. Ville on ajattelijana ihan yhtä loistava kuin ennenkin, mutta kirjoittaminen on terästynyt. Onneksi olet ja kirjoitat, Ville. Jatka samaan tahtiin niin ainakin Suomi pelastuu, jollei jopa koko maailma.

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Kiitti Hansi. Pidin sun neuvot mielesssä.;)

Pekka Heliste

Keskusteluissa halutaan aktiivisesti unohtaa reaganilaisen talouspolitiikan vaikutus:

USA ja EU ovat velkaantuneet noudatettuaan reaganilaista talouspolitiikkaa
eli alennetaan veroja ja alijäämät katetaan velalla ja toivotaan, että veronalennusten tuoma kasvu kattaa alijäämät

Kokoomus hehkutti tätä ideaa 20 vuotta, nyt halutaan vaieta asia kuoliaaksi

Anna-Leena Nieminen

Höpö höpö Heliste,

USA ja EU harjoittavat kylläkin keynesiläistä talouspolitiikkaa...

5. KEYNESILÄISEN TALOUSTIETEEN LAAJA-ALAINEN KANNATUS JA KRITIIKITTÖMYYS

Talousliberalismi käsitetään väärin ja syntipukiksi kriiseihin on asetettu uusliberalismi vaikka oikeasti vallalla on vasemmistolainen/interventionistinen keynesiläinen talouspoltiikka.

Keynesiläinen taloustiede johon sosiaalidemokraattinen hyvinvointivaltio perustuu, korostaa finanssipoliittista talouselvytystä eli sitä että valtio ottaa velkaa talouselvytykseen keventämällä verotusta ja/tai lisäämällä julkisia menoja, esim. julkista kulutusta ja tulonsiirtoja mm. tukiaisia ja sosiaaliturvaa. Tukiaisista esimerkkinä pelastuspaketit kaatumassa oleville yrityksille mm. useiden autotehtaiden pelastuspaketit vuoden 2008 finanssikriisistä Yhdysvalloissa.

Keynesiläisessä talouspolitiikassa valtion rooli on keskeisessä asemassa. John Maynard Keynes on itse sanonut General Theory vuoden 1936 saksankielisessä painoksessa, että hänen ajatuksensa soveltuivat hyvin totalitaristiseen järjestelmään.

Valtion puuttumista talouteen eli interventionismia kannatetaan ja harjoitetaan vaikka se johtaa sosialismiin. Yhä vieläkin kaikenlainen sääntely on voimakasta, esimerkiksi työmarkkinasääntely(yleissitovuuvs ja minimipalkkasäädös) Ay-liikkeen monipolisoitunutta asemaa ei kyseenalaisteta.

http://annaleena.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78320-lo...

Pekka Heliste

Ronald Reagan ja Margaret Thachther aloittivat nykyisen politiikan ja enpä ole vielä nähnyt muita, jotka mainostaisivat heitä sossuiksi.

USA:n velkaantuminen ja alijäämän kasvu alkoivat 1980-luvun alussa eli kun Reagan nousi valtaan

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Goldman Sachsin syytä on osiltaan myös maailman ruokakriisi.
Pankin analyytikot keksivät ruveta keinottelemaan ruokajohdannaisilla.
Mikä on arvokkaampaa kuin jokapäiväinen leipämme?
Keinottelun seurauksena viljan hinta on noussut jopa 75%.
Jopa äärioikeistolaiset, kuten Sarkozy ovat pöyristyneitä pankkien toiminnasta.
Goldman Sachs vie kirjaimellisesti leivän kehitysmaitten köyhien ja lasten suusta.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Tää kun on noussut takaisin tuonne suosituimpiin, ni laitetaas itekkin kommentti ihan kannatuksen vuoksi. Tämä ansaitsisi tulla mahdollisimman monen lukemaksi.

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Tästä kirjoituksesta näyttäisi tulleen aikamoinen hitti, nyt jo yli 1000 facebook-suosittelijaa. Olen tästä hyvin iloinen, mutta haluan kuitenkin tehdä selvennyksen: en itse usko, että Goldman Sachs hallitsee maailmaa.

Itse uskon, että oikeasti maailmaa hallitsee sen nykyinen rahajärjestelmä, joka perustuu ainoastaan liikepankkeja palveleviin, valtiovallan ulkopuolella toimiviin keskuspankkeihin ja osittaisvarannon periaatteella toimiviin liikepankkeihin, joiden tämä liiketoimintamalli sallii luoda mielin määrin liikepankkirahaa.

Toivon, että kirjoitus herättää monta ihmistä rahajärjestelmän korruptioon, mutta toivon, ettei kukaan kuvittele, että Goldman Sachsin sulkeminen muuttaisi mitään. JP Morgan on itseasiassa vielä pahempi ja selvästikin Bank of America, Citibank ja pari muuta Wall Streetin jättiläistä ovat kaikki keskenään samaa kerhoa. On mafiassakin eri mafiaperheitä, jotka ehkä keskenään jonkin verran kilpailevat, mutta sittenkin ovat kaikki samaa mafiaa.

Oikea ongelma on meidän rahajärjestelmämme, joka antaa yksityisten pankkien luoda rahaa tyhjästä. Voisimme viedä jokaisen pankkiirin Wall Streetiltä vankilaan ja pilkkoa kaikki nuo pankit, mutta jos jätämme järjestelmän ennalleen, niin huomenna se on jo kasvattanut uudet monsterit entisten tilalle. Tarvitsemme oikean rahareformin, joka siirtää rahan luomisen valtiovallan alaisuuteen täydellisesti ja pysyvästi. Niin kauan kuin pankkiirit saavat luoda rahaa, meillä tulee aina olemaan Goldman Sachs (millä nimellä milloinkin) maailmaa hallitsemassa ja demokratiamme tulee olemaan pelkkää teatteria.

Eila Jokimaa

Tähän liittyen osuva mielenilmaus yhdeltä Occupy Wall Streetin osanottajalta. END THE FED!

http://www.youtube.com/watch?v=fCsIqLPjP4A

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Kultauskovainen, hohhoijjaa...näitä amerikassa piisaa.

Jussi Vaarala

Hyvä tiivistelmä häikäilemättömyydestä linjalla - suoraan firmasta politiikkaa johtamaan.

Kyseinen pankki on siis kaiketi paljosta pahasta vallasta vastuussa.

Kysymys - ketkä pankin omistavat - ketkä ovat pankin edunsaajat.

Please saisko tuollaisen tiedon jatkoksi.

Jussi Vaarala

Kyse on siis amerikkalaisen ylimmän hallinnon eli amerikkalaisen yhteiskunnallisen vallan häikäilemättömyydestä nimenomaan - nämä kyseessä olevat henkilöt ja oikeastaan koko kyseinen pankkikin on vain operatiivisia tekijöitä siinä strategisessa kuviossa jossa rahoitusmaailma ohjaa amerikkalaista yhteiskuntaa mennen tullen.

Jussi Vaarala

Ja tämä on keskeisiä syitä miksi näen Yhdysvallat maailman ongelmaksi numero yksi.

Käyttäjän rahanvalhe kuva
Ville Iivarinen

Jonkin aikaa googlailin vastausta tähän kysymykseesi, mutta kuten ajattelinkin, siitä ei tullut hullua hurkaammaksi. Heillä on ilmeisesti sellainen partnership-tyyppinen omistus siellä, eli firmassa on pieni määrä osakkaita (100-200), jotka omistavat suurimman osan osakkeista. Osakkeetkin on jaettu useaan eri kategoriaan, ja nämä pamput omistavat kaikki "preferred stock" nimellä kulkevat osakkeet ja heillä on kaikki määräysvalta. Tai näin se ainakin oli ennen muutosta "bank holding companyksi"...kaikki artikkelit mitä löysin on kovin vanhoja, tässä jotain, mutta kuten sanoin, ei näistä juuri viisastu:
http://www.businessweek.com/1997/51/b3558121.htm
http://www.efinancialnews.com/story/2010-11-18/gol...
http://blogs.wsj.com/deals/2009/11/19/meet-goldman...
http://www2.goldmansachs.com/s/prospectus/CapitalS...

Itse en ole kovin kiinnostunut, mitä sukunimiä sieltä Goldmanin ja muiden megapankkien takaa löytyy. Ajattelen, että sieltä löytyy tämän maailman todellinen suurpääoma, sellainen jo pitkään sukupolvelta toiselle siirtynyt ja alati kasvanut pääoma, jonka toimia taas ohjaa sen loputon tarve kasvattaa itseään.

Jussi Vaarala

Aivan - ja kysymys onkin siitä miksi tuon todellisen suurpääoman antaisimme enää päättää maailman asioista.

Se on se kuuma ydin jonka ympärillä kaikkialla ja aina vaan enemmän kiehuu.

Jari Jakonen

Laitan tähän vielä kommenttina radioporukkamme Jukka Sjöstedtin viimeisimmän kolumnin "Pyssysillä poikki Atlantin"

Olkootpa se sitten vaikka Suomikonepistooli, mutta kovat ovat piipussa. Jutta Urpilainen sanoi että jo riittää. Nimittäin vivutus. Eurovaltioryhmän tukikassaa ei oteta SPV:n, erityistarkoitusmekanismin, amerikaksi Special Purpose Vehiclen peruspääomaksi. Tim Geithnerin tyrkyttämä uusi kerros lainaa/-valtuuksia tehostaisi hätäkassan sinne 2 biljoonan korkeuksiin. Sitten markkinamölinä vaimenisi.

Ja "talouselämä" pääsisi kiitämään globaaliradallaan, kvartaalivuosisadan kokemuksen pohjalta. Työt tehtäisiin latinalais-aasiassa ja tuotteet kulutettaisiin euro-amerikassa. Yhteenkuuluvuus konkretisoituisi ro-ro siltana, valokaapeli Controllina ja vihdoin saamis-velkomis-Sopimuspapereiden kerrostumisena. Ne ovat boikottiuhalla rangaistuskelpoisia markkinakurin turvaajia. Olivat jo 1100-luvulla Champagnen markkinapaikoilla kuten Troyesissa, Flanderin ja Lombardian välissä. Siellä pohjoispäässä oli se Brygge, jonka nimikkoluennon katollinen Timo Soini juuri piti Englannissa Hesarin mukaan. Britit toimittivat villaa laidunmailta (lampaat söivät talonpojat) kanaalin yli kudottavaksi, viimeisteltäväksi Firenzessä ja muuta.

No työtä vieroksuva luonne ja pakkoenglanti tekee netin avulla mahdolliseksi seurailla finanssien liikkeitä ihan päiväkohtaisesti eikä odotella Braudelia tai Marxia. Vaikka onhan tässä aikaa. Ilmoittaudu Sinäkin sydämenvaihtojonoon Kirurgin HUS oy tel. 09- 4321 tai jotain. Minä puolestani kinuan yhdenvertaisuusosaani ja hyvinvointivaltioseteliäni geeninvaihtoon. Saapi liukkaat öljyt -molempiin päihin. Että kuten piispattaremme huokaa Toivossa on hyvä elää.

Riemukas edistys uhkaa katketa. Havard ja Yale moninkertaistivat omat säätiönsä yritysvaltaus ja eteenpäin -myyntistrategioilla, raaka-ainefutuureilla, valuuttanvaihtohyrrillä -ja muulla. Matkimiskelpoista. Imitoijit tunnetaan kokardistaan, MBA. Heitä alakouluineen on kymmenin tuhansin. Koulutusinvestointi kannattaa. Pomokerros kasvaa kilvan toimistotornien kanssa (ja verstaiden sulkemisten kanssa, kotimainen haisee tarkastajahygieenikon nenään, anteeksi analysaattoriin).

No Euroopan jäärät tekevät tenän. Kriisi olisi mahdollisuus panna jenkeille hanttiin! Oireita viime vuosilta oli Berlusconin Fiat operaatio ja Alitalia operaatio. Ihan pimeätä musssolinismia! Mars oikeusistuimeen! Eikä Italiassa vieläkään saa ottaa/erottaa palkkatyöläistä johdannaisinstrumenttina, laskentaperusteena kysyntä/tarjonta-värähtelyt. Pöljät Pariisia myöten suojelevat paikallismurteita, ruokien nostalgia-aromeita ja muita kaupanesteitä!

Ihmiskunnan sielusta otellaan rahan varjolla. Paavi kävi valamassa uskoa Merkeliin näin sanoen "markkinoiden ei siedetä estää politiikan päättäjiä toimimasta ihmisten parhaaksi". Eikä ed. paavi mobilisoinut taivaallisia sotajoukkoja Puolaan, jotta Thatcherin tokaisu "mikä yhteisö, muka" olisi tullut lihaksi. -Mutta muistaa pitää että jo edeltäjänsä Jimmyt Callaghan ja Carter olivat tuskastuneina irrottaneet otteensa sosiaalidemokratiasta.

Ellei kiristyspeli pääty kaksoistyrmäykseen, niin sekasorron jokainen päivä on voitto Euroopalle ja parhaimmistolle. Tappio diilereille Wall Streetilla ja Cityssä -sekä MBA taustapiruilleen Sanghaissa/Pekingissä. EuroJokeri voisi olla sallia kiinalaisostot Frankfurtin ja Pariisin ja Milanon pörsseissä.

G 20 kokoontuu marraskuussa Cannesiin Sarkozyn puheenjohdolla. Siihen mennessä monta temppumarkkinaa ja KonstiRahaMiljardia huojuu ja haihtuu. Vahinko vain että voi mennä se kuuluisa lapsikin pesuveden mukana. Itse olisin kahdenvaiheilla että hyvää vaiko pahaa. Niin ovat poliitikotkin lukuunottamatta Berlusconia, Schläebea ja Trichetiä. Nyt jos koskaan Euron pitää panna kampoihin markkinoiden ylivaltaa vastaan. Siksihän se oltiin perustettukin Herrat ajattelevat.

Jukka Sjöstedt

http://liikuttaa.ning.com/profiles/blogs/pyssysill...
http://mikamaailmaaliikuttaa.puheenvuoro.uusisuomi...

t. JJ

Radio-ohjelma Mikä Maailmaa Liikuttaa (Kuusela/Sjöstedt/Jakonen)
http://liikuttaa.ning.com/

Juha Hämäläinen
Käyttäjän ToniJuhaniHiltunen kuva
Toni Hiltunen

On niitä toki muitakin hallitsijoita kuin GS, esim Rothschildin dynastia, se avoimesti on myöntänyt rahoittaneen taistelevia osapuolia 1&2 Maailmansodassa, silläkin suvulla on niin paljon varallisuutta että sitä ei tavan erkki ymmärrä, se joka hallitsee pankkeja, hallitsee valtioita. Valtiot on riippuvaisia pankeista, koska ne lainottavat kaiken mitä valtio vaan haluaa, esim Suomen Pankin omistaa Rothschildin dynastia ja suurimman osan pankeista lännessä. GS on pikku tekijä vaan tässä mafia kartellissa.

Käyttäjän TeroAhlqvist kuva
Tero Ahlqvist

Mielenkiintoinen kirjoitus. Se on lähteet huomioiden ymmärrettävästi kirjoitettu pääosin USA:n näkökulmasta. Moni unohtaa, mikä rooli Goldman Sachsilla on Euroopan Unionissa. Nämä tiedot ovat peräisin Ilkka Remeksen "Omertan Liitto"-kirjan faktaosiosta. Käytännössä kaikki viitteet löytyvät myös mm. englanninkielisestä wikipediasta.

Goldman Sachs junaili monimutkaisen johdannaisjärjestelyn, jolla Kreikka pystyi piilottamaan velkojaan ja liittymään EMU:un ja euroalueen jäseneksi vastoin sen hetkistä taloudellista tilannettaan. EKP oli tietoinen huijauksesta.

EKP:n pääjohtajana toimii Mario Draghi, joka on työskennellyt Goldman Sachs internationalin varapääjohtajana ja toimitusjohtajana.

Italian pääministeri Silvio Berlusconi syrjäytettiin ja tilalle EU ajoi Super-Mario Montin, joka on toiminut Goldman Sachsin neuvonantajana ja lisäksi Trilateraalisessa komissiossa ja Bilderberg-ryhmässä.

EU:n komission pitkäaikainen puheenjohtaja Romano Prodi on toiminut myös Goldman Sachsin neuvonanatajana ja hänen ja vaimonsa omistaman konsulttiyhtiön väitetään saaneen huomattavia palkkioita Goldman Sachsilta.

EU-komissaarina toiminut Peter D. Sutherland on Goldman Sachs internationalin hallituksen puheenjohtaja, sekä mukana Trilateraalisessa komissiossa ja Bilderbergissä.

Ehkä se on vaan niin, että Euroopan kokoisen alueen eliittiin mahtuu väkisinkin vaikutusvaltaisen pankin ex-työntekijöitä tai toisin päin. Hyvävelijärjestelmä on myös olemassa, joka tarkoittaa, että kaverit hakee kavereitaan lähellä olevia virkoja, jolloin yksi GS:n henkilö vetää magneetin lailla muita samaan verkostoon kuuluvia ihmisiä.

Silti tuntuu aika erikoiselta, kuinka moni nimenomaan eurokriisiin liittyvä asia linkkautuu myös Goldman Sachsiin.

EDIT: onhan tuosta ollut YLE:lläkin:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/05/05/eun-ja-gol...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Oletteko ajatelleet, että EKP:n pomo Marion Draghi on entisiä Goldman Sachsin miehiä. Mitkä on hänen motiivinsa EU/EMU/EKP:n suhteen kyseisen GS-kytkennän vuoksi miinuskorkoineen ja muine sisäisen devalvaation ym.kummajaisineen. Vai määrääkö Saksa hyperinflaatiopeloissaan EKP:n raha-/finanssipolitiikan kiemurat? Ketä Marion Draghi pohjimmiltaan palveleekaan?? Mihin esimerkiksi velkaunioni ja liitttovaltiopyrkimys tähtää globaaleilla markkinoilla? IMF on esimerkiksi uusliberalistinen organisaatio. Onko MD GS:n bulvaani?

-Mikä on suursijoittaja Soroksen rooli maailmalla? Soros varoitteli äskettäin Kiinan talouden kasvuvauhdin nopeasta hidastumisesta. Kiinan viranomaisten hermostumista kuvaa se, että kommunistisen puolueen pää-äänenkannatajan etusivulla varoitettiin Sorosia käymästä valuuttasotaa Kiinan valuuttaa kohtaan. Pelkona lienee se toisiasia, että Soros selätti vuonna 1992 Englannin punnan, mutta olisikohan Kiinan renminbi liian kova pala Soroksellekin? (LÄHDE/HS-TI/23.2.2016/A5- Kolumni/Raimo Sailas)

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/210271-... (Goldman Sachs ym.jättipankit ja suursijoittaja Soros esimerkkinä.)

-Lisälähteeksi Charles Ferguson: Rosvojen Valtio, Terra Cognita. Tämän kirjan pohjalta on tehty dokumentti-Oscarilla 2011 palkittu elokuva Sisäpiirin homma - Inside Job.) Myös Esko Seppäsen EMUMUNAUKSESSA on lisätietoa asiasta. Tai Korkmannin EURO -valuutta ilman valtiota.

Toimituksen poiminnat